Postari mai vechi

2011

iunie -  am vopsit poarta si pridvorul 
iulie - am zugravit camerele, pridvorul si am bagat curentul in pivnita.
octombrie - am cules via, a fost un an bogat, s-ar fi putut face vreo 500 de litri de vin, dar nu s-a facut pentru ca cine sa bea atat de mult vin. In schimb am facut tuica din must de struguri, a fost foarte buna. Tuica e mai putina, ocupa mai putin loc si niciodata nu e destula. Merele nu s-au facut, au fost doar de mancare, cateva ladite.
noiembrie - in sfarsit au bagat apa si canalul. Cadou electoral. M-au scutit de a fora o fantana , de hidrofor si de fosa septica.

2012

martie - am legat via, coafat pomii, am sropit pomii mici 
aprilie - am pus cartofii in camp
mai - am indreptat tevile de la vita de vie cu Costel, a venit acum vreo 3 ani o zapada grea si le-a indoit.
mai - dupa 2 saptamani am revenit sa intind sarme noi si sa le leg pe cele vechi. Vita ramasese nelegata dupa ce am indreptat tevile, din criza de timp. Am platat un gutui, care s-a prins. A plouat mult.
mai - am iesit la un gratar cu prietenii din Constanta si cu Vlad. Am facut un disc cu ceafa de porc cu cartofi prajiti.
iunie - am facut o drumetie cu Costel : Sibiu - Rasinari- Poplacavreo 10 km . Am vrut sa vad cum e drumul din Rasinari in Poplaca peste deal. Sunt 3 km pe un drum pietruit cu o priveliste incantatoare. Am mancat cirese proaspat culese de la un satean, ne-a prins ploaia si ne-am racorit.
iunie - in alta iesire , tot cu Costel, tot peste deal dar cu autobuzul, din Sibiu pana la Rasinari ,ne-am apucat de sapat santul pentru apa si canal. Prea mult n-am apucat sa sapam ca a venit ploaia Ne-am intors seara tot prin Rasinari de unde am luat autobuzul pana la Sibiu.
Cateva poze de pe drum :

Seara pe deal. Intre Rasinari si Poplaca.
Manastirea "Sf. Ioan Iacob Romanul"
Dupa ploaie.
iunie - am montat fitingurile in saht si am dat drumul la apa. Avem apa curenta in curte ! Am legat un furtun si am facut primul dus cu pa incalzita la soare. Am mancat primele 7 cirese din micutul pomisor.
iunie - la munca cu copiii, la sapat santul. Copiii, Vlad cu Leta s-au obosit repede si am lasat-o balta. Am facut cartofi prajiti cu mici si salata cu de toate. Bere, seminte, suc, nes cu 3 in 1. Am facut foc de tabara si am ars ladoiul. Copii au cules zmeura dupa ce si-au facut "plinul", si au pregatit zmeurata intr-o damigeana de 3 litri. Am cules o parte doar din visine si am facut 2 portii de visinata, 5 litri portia. Am facut si dulceata si sirop. Din zmeura am facut dulceata.
In total pana acum 15 kg de visine si 3,5 kg de zmeura.
iulie - La munca singur, tot mai e de sapat santul. Am facut o usoara insolatie. Mama a cules inca 2 Kg de zmeura. S-au uscat zmeura si visinele. Le-a cules mama pentru ceai.
august - O zi cu mama, o zi  cu Vlad. Tot  la sant, ramificatia de la bucataria de vara. Am gatat santul. Cartofi prajiti cu pulpe de pui la gratar, am mancat mult prea mult.

Cele 2 santuri. Din strada la sura si ramificatia la bucataria de vara.

august - 2 zile cu Costel pozat canal ,  am pus scurgerea de la sura si am sapat fundatia la bucataria de vara. Tocanita de cartofi cu dovlecel si curcan. Mama a  cules ceapa din gradina, foarte mica din cauza la seceta. Am mancat prune si mere varatice. Am adus acasa cateva pentru tuica.
 august -2 zile cu Costel , am astupat santurile, am carat 10 carucioare cu nisip si 3 saci de ciment. Am turnat fundatia si am inceput placa.
 august - 4 zile, 1 cu mama, 3 singur, am terminat placa.
 am mai cumparat 2 saci cu ciment.
S-au copt perele !
Familia de pere.
Trei zile am udat in gradina si tot degeaba. S-au uscat zmeura, fasolea si rosiile.
 august - 3 zile, 1 cu mama, 1+dimineata de duminica singur, am rostuit si sclivisit placa. Am turnat cismeaua.
Placa rostuita si sclivisita
Am facut poze in livada, au inceput sa se coaca fructele, am mancat pe saturate si am inceput sa le strang pentru rachiu. Incantarea din gradina. Mama a muncit , restul am privit.


 august - joi cu mama si Costel. Am facut sa curga apa la cismea, am ridicat structura la filigorie. Vineri a venit Vlad. Am adus 2 carucioare de nisip , un sac de ciment de la magazin si am batut  ic-uri la filigorie. Am terminat de rostuit si sclivisit cismeaua. am stat seara la o berica in curte.

sfarsit de august, inceput de septembrie - vineri cu mama. Am ridicat picioarele de la "mobila" de bucatarie. Sambata a venit Vlad cu Lush. Am luat lemnul de la joagar, am primit bonus un cafer de 4,6 m pentru o sticla de pepsi-cola. Am legat latii si caferii ca carutul de mana marca ford si l-am carat pe drumul asfaltat.Pe strada noastra s-a terminat asfaltul si l-am rugat pe un satean cu caruta sa ne care lemnul. Am rezolvat totul cu o bere rece. Am taiat ic- uri din caferul primit si le-am batut. Am pus capriorii si latii. Am facut un gratar cu cotlete de porc, am dormit un pic de amiaza, am facut o cafea tare si am trzit copii. Ne-a prins noapea la pus tigla. La ora 22 am terminat. Am stat la berici pana pe la 1. Duminica dimineata am facut cofragul si fierul pentru blatul de la "mobila" de bucatarie. Pe la ora 15 am terminat de turnat cimentul in cofrag. Am mancat impreuna , ne-am dusuit cu un bidon de 10 litri pus pe scara. Copii au plecat cu o ocazie, eu la autobuzul de ora 18.
septembrie - joi  cu mama si Vlad. Am pus placile de la blat. Pe prima am taiat-o cu flexul fiindca era prea grea s-o ridicam amandoi. Pe a 2-a am ridicat-o cu niste baieti adunati din fata birtului ( vechea cooperativa). Am pus de un gratar cu micipe care i-am mancat cu mustar si o salata de rosii cu gogosari. Am ramas fara pamant galben pentru soba si am adus cu carca in sac de nailon de pe drumul dintre Poplaca si Rasinari. Joi am lucrat pe noapte la lampa de curte, am varsat apa pe flex si l-am "prajit".Vineri am adus bca-ul si 1 sac de adeziv pt. gresie de la magazinul din sat, neasteptat de bine aprovizionat.Vlad a inceput soba si a pus usa de la cenusar. Vlad a plecat cu cursa de ora 13. Eu am placat placa de beton de la bbq cu caramida si am pus un rand de caramida de la focar. Seara m baituit lemnele noi din filigorie. Sambata am facut curatenie prin curte si am plecat cu masina de ora 13.        
septembrie - joi cu mama, Vlad si Tzuchy la cules cartofi. A fost seceta mare, s-au facut cartofi foarte mici, cam vreo 600 kg. In anii buni s-au facut 1 tona de cartofi, cam vreo 3-400 de kg de cartofi mari.
Joi, Vlad cu Tzuchy au facut curatenie in pivnita, au facut rafturi noi pentru laditele pentru mere. Au scos o gramada de lemne din pivnita, pline de pref, majoritatea putrezite.Vor merge la focul de tabara. Am facut spaghette cu carne si sos de rosii. Seara am plecat la plimbare cu "fordul" dupa o soba de teracota si pamant galben, la marginea satului, la iesirea spre Rasinari. Acolo am vazut data trecuta o soba din teracota aruncata impreuna cu alte molozuri intr-o rapa. Am gasit doar ce a ramas din soba, adica vreo 6-7 bucati ded teracota. Vineri am terminat focarul de la bbq si Vlad cu Tzuchy au terminat soba. Am facut un gratar din piept de porc cu salata orientala cu rosii si gogosari. Mi-am cumparat slapi noi 5.70 lei. O investitie buna.
Bucataria de vara
Jug de la carul cu boi si o lampa veche pe petrol
Bucataria de vara
Filigoria cu stalpii si icurile baituite.
Vlad cu Tuchy au plecat pe la 16 cu o ocazie la Sibiu. Am ramas singur si am facut curatenie prin curte. Am plecat sambata la 13 cu rata.
septembrie pe sfarsit - de vineri, doar eu cu mama. Mama a sortat cartofii si a facut curatenie prin gradina. A aruncat la gunoi o groaza de mere care au cazut din pomi, necoapte.Am lucrat la hota de la bbq si am inceput hornul. M-am oprit la acoperis. Duminica am facut curat si am plecat la 13.
bbq neterminat
octombrie - eu de vineri singur. Am mai pus o priza in pivnita pentru frigider, sa nu mai calc pe  prelungitoare. Am facut curatenie in curte. Am bucatarit pana seara tarziu la o iahnie de fasole cu oase afumate. Printre ele am pus hornul de la bbq in poloboc. Sambata au venit ajutoarele: Vlad cu mama. Sambata am cules strugurii si Vlad a scos lemnele de foc din sura. Pe la 18 a venit camionul si am incarcat lemnele, strugurii si cartofii la Sibiu.
octombrie - la Sibiu, am sudat cu Vlad capra pt taiat lemne si gratarul de la bbq. Vlad e cel mai mare sudor.


octombrie - sambata ne-a dus Sorin cu masina , eu cu Vlad si mama. Sorin s-a intors la Sibiu. Am mutat lemnele de constructii intre casa si vita de vie sa nu ploua sau sa ninga pe ele. Am mai pus un caprior de sustinere pentru zapada. Am ridicat hornul din bca pe coperisul filigoriei si l-am imbracat cu carton asfaltat. Vlad a gletuit hornul la bbq.Vlad si mama au plecat sambata seara, eu am ramas pana duminica la amiaza. Am terminat hornul , am scuturat de pe scara mare merii si am facut curatenia in filigorie.
octombrie - luni, doar mama singura , a facut curat in casa si a strans merele.
octombrie - sambata, cu Vlad si mama. Am batut lemne pe laterala dispre vecinu in filigorie, dupa care am pus carton asfaltat. Am pus pene intre capriorul batut cu o saptamana inainte si tavan. Am plecat dupa horn la soba si am dus bca-ul care nu l-am folosit. Am mai cumparat sifonul de la chiuveta. A inceput un vint turbat de zburau toate prin curte. Am montat hornul si am testat soba facuta de Vlad. Am facut o tocana de cartofi cu pulpa de porc si ardei capia. A functionat turbo. Vantul a luat o placa de azbociment de pe sura. A venit si Lush cu o ocazie, l-am pus la masa si pe urma la munca :la pus placa de azbociment pe sura, noroc ca aveam una de rezerva. Vlad cu Lush si mama au plecat sambata seara. Eu am ramas, am schimbat robinetul de la cismea, am terminat de gletuit hota si am plecat duminica la amiaza.
noiembrie - la Sibiu, am mesterit o lampa rustica pentru Poplaca.

noiembrie - eu cu mama. Mama a facut curat in curte, a strans frunzele din curte si a curatat gradina de resturi vegetale. Eu am placat blatul de la mobila de bucatarie cu gresie. Am pus chiuveta.


Am inceput sa plachez cu piatra picioarele de la mobila si laterala blatului.


M-am intors la Sibiu duminica la pranz.
noiembrie - eu cu mama.Am adunat pietre de pe drum pt. placat. Am facut focul in casa. Pe la 9 m-am apucat de lucru. Am taiat si pus marginea de marmura la soba. La 15 am mancat din trasta. Am placat soba cu piatra. Mi s-a terminat si piatra si adezivul. Seara am mers la magazin dupa mancare si diluant.Am vospit hornul de la soba cu bronz aluminiu. Duminica am chituit gresia de pe blat si am facut fumurile in soba , sa nu iasa flacarile pe horn. Am plecat la pranz. 
noiembrie - a sosit drujba.
 drujba nemteasca made in china, 3,4 cp, lama 50 cm
 capra de taiat lemne, sudata impreuna cu Vlad
 capra incarcata cu lemne gata de taiat 
Ideea e ca pot sa tai lemne singur, sa nu trebuiasca sa tina cineva de lemne, ca la capra traditionala.
noiembrie - inca mai e timp bun de lucru ! Eu am plecat de vineri la pranz. Am strans piatra pentru placat de pe drum, am cumparat adeziv pentru gresie-faianta de la magazin. Am terminat de placat picioarele de la "mobila", am tencuit cu model hota de la bbq si am montat plita de la soba de gatit. Am cumparat carnati si oua si am facut o paparadape la ora 20. Am mai rostuit o parte doar din "mobila de bucatarie" la lumina becului. Sambata a venit Vlad cu mama. Ne-am apucat de taiat pomii uscati din livada cu drujba cea noua. Taie foarte usor, nici nu trebuie sa te lasi pe ea. Am taiat un mar de langa sura, un prun uscat, unul batran si am aranjat coroana la un mar foarte mare. Am tait felii butucii, cam 1 mc si i-am aranjat in sura. Mama a facut curat dupa noi prin gradina.
Vlad a facut un gratar cu carnaciori, aripi de pui si ciuperci, preimul gratar la bbq cel nou. Trage hornul foarte bine, nu iese fir de fum in bucatarie.
primul gratar la bbq cel nou
Am rostuit soba, mi-a ramas niste material de cu o zi inainte, am scos o cana cu visinata si am mancat cu pofta. Am plecat cu cursa de 18.
noiembrie, inceput de decembrie - am plecat singur, de vineri, cu cursa de 12:15. A fost foarte cald, am deschis usa de la casa sa intre caldura. Am vopsit hornul si hota cu alb si am rostuit piatra de pe picioarele de la "mobila". Sambata a venit mama cu cursa de 7:30 si copiii Vlad cu Ronny cu o ocazie. Mama a adus in curte crengile de la pomii pe care i-am taiat. Copiii au dus in sura butucii de la locul cu lemne in sura, apoi au facut curat in curte. Vlad a facut un gulas "ca la carte" cu carne de vita.
 Impreuna cu Ronny am montat usile de la mobila. In sfarsit am gatat !

Sambata copiii au plecat pe jos la Sibiu. Cursa de ora 18, Poplaca - Sibiu nu a circulat. Am ramas cu mama la Poplaca. Duminica mama a plecat cu cursa de 8:15. Nici cursa de 13 nu a circulat. Am plecat mai tarziu cu o ocazie. 
decembrie - Paine fara framantare, cu hidratare mare, din faina neagra de grau.Vinul este cabernet sauvignon, facut din strugurii din curte.
  
paine si vin

2013

ianuarie - Prima icoana pictata pe anul acesta.
Ioan cu Mielul
50 ron
19cm x 15cm
sec. XIX
Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti
A doua icoana
Fecioara cu Pruncul
50 ron
 19cm x 15cm 
Nicula
sf. sec. XVIII - inc. sec. XIX
Colectia V. Dragut, Bucuresti
A treia icoana
 Isus cu Vita
50 ron
19cm x 15cm
Maramures
sec. XIX
Colectia V. Dragut, Bucuresti
ianuarie - inca o paine
 paine alba, faina bl550 si faina integrala
 ianuarie - inca o paine
paine alba, faina 405, cartofi si lapte
martie - 3 paini din faina 405, faina neagra si cartofi.
3 paini cu cartofi
coaja de paine cu cartofi
Timpul foarte urat ma tine acasa la sibiu. Mi-e dor de casuta de la Poplaca. Inca e frig , a nins si n-am apucat decat sa fac planuri. 
inceput de aprilie - tot frig, ploua de o saptamana.
aprilie - prima iesire la Poplaca ! Sambata, cu mama si Marcel. Am intins sarme pentru vita de vie, am curatat vita si am legat-o. Am plantat pomisori : 2 peri, 1 prun, 1 gutui si am mai curatat pomii din livada. Marcel a sapat in pivnita sa dam de talpa fundatiei, sa stiu cat de adanca pot face crama.Am pus pe gratar o tavita de mici. Mama a plecat cu Marcel sambata cu cursa de 18. Eu am mai stat pana duminica la pranz. Am mai strans de prin curte si am spalat vasele.
aprilie -vineri , tot cu marcel si mama. Am adunat din pivnita sculele si sacii de mareriale care mi-au ramas si Marcel s-a apucat de sapat. A mers greu fiindca e piatra si a dat si de o radacina de vita de vie.
pivnita inainte de a se transforma in crama
Mama a facut curat in camera din fata. Am legat 2 sarme de pomii din gradina pe post de batator pentru covoare. Eu am plantat 2 vite de vie cu struguri de masa: una alba si una neagra. Am dat cu var pomii din livada. Am mancat pui cu ciuperci pe gratar. Seara m-a sunat mama ca a utitat cheia si am plecat cu Marcel la Sibiu cu cursa de 22. Ne-am intors sambata cu cursa de 12:15 . Marcel a terminat de sapat in pivnita.
pivnita sapata
Am facut o paparada cu ceapa, branza si creste de slanina. Am maturat in bucararia de vara si am spalat vase. A plouat si a fost urat. Am plecat seara la 18.
aprilie -vineri, am plecat singur cu cursa de 10:45. Am mai pus un rand de tigla la acoperisul de la filigorie si am taiat latii de pe larerala cu sura. Am taiat tigla sa vina dreapta si am lipit-o cu adeziv. Am cumparat carnati afumati si i-am prajit cu un ou. I-am mancat cu ceapa rosie. Am udat pomisorii si vita de vie. Dimineata la 8:00 a sosit si mama. A facut curat in camera din spate. Eu am indreptat zidul de la viitoarea crama. Am scos bolovani si mult pamant. Am facut un gratar cu aripioare de pui si ciuperci. Mama a plecat duminica la 8:15 si eu la 13:00.
aprilie - vineri singur, n-am facut mai nimica. Am udat pomisorii si vita de vie. Sambata a venit mama si m-am apucat de dat jos tencuiala de pe peretii din pivnita. A venit varu Petre si a cosit in gradina. Am cumparat 2 pulpe de pui de 1 kg le-am pus pe gratar si am mancat si la amiaza si seara. Mama a lucrat in gradina si s-a obosit foarte tare. A plecat duminica dimineata la 8:00. Eu am plecat la 13:00.
La Sibiu am facut 3 paini. Una cu ceapa calita cu paprica, una cu stafide si una simpla.
Am cumparat 6 castroane de lut si materiale de constructii: adeziv gresie si tencuiala manuala.
inceput de mai - mini vacanta1- 4 mai. Am cumparat materiale de la Baumax cu Sorin. Am plecat de 1 mai la ora 10 si am ajuns la ora 12:30, din cauza concursului de ciclism si cros Sibiu-Rasinari-Poplaca-Sibiu. Au inchis drumul si am asteptat. De 1 mai mici si bere neagra. Am gratarit si frigarui cu legume si piept de porc.

Am facut si o salta cu rosii, crastaveti, ceapa verde, o bunatate. Dupa masa am facut o plimbare la locul de cabana, cel aproape de sat.

 poze cu vedere din locul de cabana
La 18:00 a plecat Sorin cu sotia si fetitele. Joi am dat jos pamantul de sub zidul ditre camerele din pivnita, pentru subzidire. Am adoptat alta tehnica de subzidire, adica semisubzidirea. Am decupat doar o prtiune de 10 cm din zona de sub zid, am pus o membrana hidro, pe care am ancorat-o in pamant cu agrafe de sarma. Membarana a costat 12 lei 2 mp si am scutit timp si materiale. Vineri a fost vinerea mare si am cugetat. Am spalt vasele, am maturat in bucatarie si am dus apa la pomisori si la vita.

 flori din gradina
 livada primavara
 am mai cumparat 2 farfurioare vechi din lut, si am gasit un lampas vechi
 focul arde in semineu
Sambata am venit la Sibiu cu cursa de 13.
mai - Mama a fost joi si a strans fanul cosit din gradina. Eu am plecat vineri la 10:45.A fost sarbatoare, Izorul tamaduirii. Am maturat in pod, am carat bolovani pentru subzidire de la bolda. (magazinul comunal, cooperativa). Am facut un dus cu apa incalzita la soare. Sambata am placat bembrana hidro cu piatra. Am avut mai mult de lucru la peretele de langa usa. Am scos pamantul de sub zid pana am dat de piatra si am subzitit cu piatra si adeziv g-f.
 
semi-subzidirea 1
semi-subzidirea 2
Am cumpart o pulpa de pui cu 2,80 lei si 2 crastaveti de gradina cu 2 lei. Am facut un gratar mai mic cu salata de crastaveti cu ceapa verde. M-am intors duminica la ora 13.
mai -  vineri, am plecat pe fuga cu rata de 10:45. Mama a plecat cu masina de 7:30. Am cumparat 2 pulpe si o paine mica de la Billa. In Poplaca am gasit lapte de vaca la un magazin. L-am platit urmand sa-l ia mama cand pleca la Sibiu. Am mesterit la un jug vechi de un bou, sa-l pun in evidenta, pe post de mobilier. Am facut un gratar cu pulpe si salata cu ceapa verede. Am pus tarusi la pomii mici din livada si am mai taiat niste crengi de la pomi, pentru fructificare. Sambata am lucrat la crama. Am nivelat pardoseala. Seara am schimbat parul de la antena tv cu un lat de fag. Am mai castigat 1 m in inaltime. Se prind mai clar programele tv. Tvr1 si ProTv se vad bine , restul Tvr2, Tvr Cluj, TvEveniment, Antena 1 intr-o ceata acceptabila. Am plecat duninica la ora 13:00.
mai -  am plecat vineri la 10:45. Am fost singur, singurel. Vineri am adus nisip de langa cooperativa. Am terminat de nivelat crama. Am facut o paparada cu ouale cumparate de data trecuta, cu carnati din borcan. am cumparat o rosie si un crastavete, am mai pus ceapa verde din gradina, am facut o salata de primavara.
Sambata am pus bolovani in findatie de jur imprejurul fundatiei, dar nu am terminat. am facut o tocana de cartofi cu cartofi din pivnita, ultimi cultivati de noi la Poplaca, cu carnati din borcan si cu salata verde cu ceapa din gradina. Duminica a plouat, noroc ca am plecat la drum pe soare. Am cumparat de pe drum 2 l  de lapte de vaca. Am plecat cu cursa de 13:00.
mai, inceput de iunie - am plecat de vineri 10:45 cu mama. Am cosit iarba din curte cu minicoasa ruseasca.
A infrunzit si a 2-a vita pe care o credeam uscata. Mama a cosit in gradina si a legat zmeura. Am taiat vita din gradina si am legat vita din curte, care atarna. Am facut un gratar cu piept de porc si salata de rosii, crastaveti si ceapa. Sambata am carat bolovani dela cooperativa si am terminat subzidirea din crama. M-am intors duminca la 13:00.
iunie - vineri a plouat si nu am plecat la Poplaca. Am fost cu Sorin la Baumax si am luat 5 saci de adeziv, 3 saci de tencuiala  si un tub de spuma poliuretanica. Le-am dus la Poplaca. Am fost la cules de soc la locul de cabana dinstre Orlat.
 locul de cabana
 se vede Poplaca si in departare Sibiul
Ne-a prins ploaia la intoarcere, dupa care a iesit soarele. Ne-am intors tot samabata la Sibiu.
iunie -  la Sibiu. Lichior de nuci verzi. Am facut si anul trecut o damigeana de 3L si mi-a placut foarte mult.  Anul acesta am facut 2 damigene de 3L.
Pentru 3 L de lichior:
1 damigeana de 3 L
30 de nuci verzi, taiate sferturi
1 Kg de zahar
Tuica de 50 grade pana se umple damigeana.
Se pune la umbra.
Se agita cand iti aduci aminte de ea.
Se poate consuma de craciun.
 lichior de nuci 2013
iunie - am plecat vineri la 10:45 singur. M-am hodinit un pic si m-am apucat sa montez dusul solar.
  
dusul solar
A fost cumplit de cald, am facut 3 dusuri cu apa incalzita la soare. Am taiat buruienile din curte, am pus proptele la visinul de langa sura, e incarcat de se rup crengile. Am dus apa la zmeuri si vita de vie. Am plantat o crenguta de muscata care a facut radacina intr-un pahar cu apa. Am cules zmeura, cam 750gr. Sambata a venit Marcel si s-a apucat de sapat la santul pentru canal si apa pentru baie.
 
 Eu am spart zidul dintre holul de la intrare in pivnita si viitoarea baie. Marcel a sapat santul pana la intrarea in pivnita. Am facut la gratar mici cu mustar. Ne-am intors sambata la ora 18:00. La Sibiu am facut o spuma de zmeura, un castron cu varf.
iunie - sambata cu mama, la cules de visine. Avem 3 visini pe rod. Cel din curte a facut o multime de visine, s-au rupt vreo 3 crengi de incarcati ce au fost. Din cauza la ploilor abundente s-au stricat multe visine, au crapat si s-au acrit la gust. A fost mama marti si a cules o galeata mare si a facut compot si sirop. Sambata am cules doar 2 galeti mari. Tot sirop. Am cules si zmeura si mama a facut dulceata. Am facut 19 litri de sirop, 8 borcane de compot de visine si 8 borcane de dulceata de zmeura. Am prajit pe gratar carnati facuti de mine in mate subtiri si carnati de cumparat. Am facut o salata cu de toate: ceapa verde, rosii, crastaveti. Am pus proptele la piersic si la par. Sunt foarte incarcati. Mere sunt doar pe ici pe colo. Ne-am intors cu autobuzul de 18:00.
inceput de iulie - Mama a plecat cu cursa de 7:30, eu cu Marcel la 10:45. Marcel a sapat in viitoarea baie. Voi face o baie in cotetul de gaini, adica sub pridvor, 3m x 1 m, sper sa si reusesc. Am bucatarit un gratar cu ceafa si carnati de casa, facuti in casa si salata. Vineri mama a plecat cu masina de 21:00. Eu am carat bolovanii scosi din baie. Sambata Marcel a terminat de sapat, eu am astupat cu lemn o parte din peretele de la filigorie, unde se vedea cartonul bitumat. L-am si baituit. Acum arata mai bine.

Lampa
Marcel a plecat sambata la 18:00. Eu am ramas pana duminca la praz, am cules zmeura, am rupt iarba la iepuras, am facut un dus si am plecat la cursa.

iulie - vineri cu autobuzul de 12:30. Mama a plecat cu masina de 7:30. Am cumparat de la magazin 2 pulpe si o cutie cu salata de icre. 9 lei. Am pregatit mancarea, gratar de pui cu ciuperci si salata. Am curatat, taiat vita din curte si m-am odihnit. Sambata am continuat santul pentru canal si apa. Am mai "sculptat peretii din baie. Seara am rostuit focarul de la bbq cu adeziv de gresie.


Duminica am cules zmeura, am rupt niste iarba la iepuras, am facut un dus si am plecat cu cursa de ora 13:00 la Sibiu.
iulie -  de vineri la pranz, eu cu mama. Am cumparat burlan pentru canalizare si teava de apa. Am facut o ramificatie pentru apa din baie direct din saht. Mama a plecat vineri seara, eu duminica la pranz.
august - vineri la pranz. Tot cu mama. Am pozat burlanul de canal si teava de apa. Am astupat santul de la saht pana la pivnita. Mama a plecat vineri seara, eu duminica la pranz.
august - eu cu mama de vineri. Am montat chiuveta, am pus o baterie stricata pe care am inlocuit-o cu una noua de la mag. din Poplaca. Am montat si sifonul. Mama a cules mere si pere. Acum avem apa in bucataria de vara. Sambata a venit Vlad cu Tzuky . Am scos pamant din curte pe strada. Se repara la strada, fac trotuar si pietruiesc cu piatra cubica. Am facut un gratar de mici cu cartofi prajiti. Tzuky a plecat la 18:00 si am ramas cu Vlad.Vlad a mai imprastiat pamant prin curte, la sura. Duminica dimineata am facut o paparada cu salam si branza. Vlad a plecat la 11:30, eu la 13:00.
august - de vineri, eu cu Vlad si mama. Mama a plecat dimineata devreme, noi la 10:45. Am inceput sa imprastiem pamant prin curte pana am obosit. Am vorbit cu lucratorii de la firma care repara strada, dar nu le-a dat voie sefu sa faca un chiubuc. Am plecat sa-l caut pe Johny, dar nu l-am gasit. Am vorbit cu niste baieti care beau bere in fata la cooperativa, dar nu au vrut sa lase bautura pentru munca. Am facut un gulas cu carne de vita.
Am reparat cu beton o bucata de bordura de pe langa zidul lu' vecinu. Am facut si un panou de gard intre 
suri.
Ne-am odihnit de dupa amiaza, mama a plecat la 18. Am mai imprastiat pamant prin curte. seara am facut o paparada cu salam si branza. Am plecat duminica la pranz.
august - vineri la 10:30, singur. Am mancat de amiaza carnati prajiti cu salata de rosii. Am carat cu roaba gramezi de pamant la poarta. Sambata a venit mama la 8.Am cules zmeura , vreo 2 kg. 

Am carat pamant pana la 13:30 cand a inceput ploaia. Am facut un gratar cu pui. M-am odihnit. Mama a plecat la 17:30. Am nivelat pamantul de la poarta si am carat inca 18 roabe cu pamant prin curte.
Duminica am spalat pijamalele, am cules mere pentru tuica, le-am taiat, am reparat gardul dinspre vecinu, sa nu mai se serveasca cu fructe din gradina.


Am facut o lista cu se sa mai aduc sau sa cumpar pentru Poplaca. Am plecat cu cursa de 13:00.
sfarsit de august, inceput de septembrie - am plecat vineri la 14:30, joi a plouat, vineri am plecat pe soare. Nu am putut sa continui sa imprastii pamantul prin curte, baltea de apa. Vineri am turnat fundatia la zidul din viitoarea baie. Sambata a venit mama devreme. Am cules 2 kg de zmeura. M-am apucat sa zidesc. La amiaza am facut un gratar cu carne de pui si salata. Am adormit vreo ora, a plecat mama la cusra si eu am mai pus niste randuri de caramizi la zid. Duminica, am spalat slapii care se noroisera si vasele. Am pus manaerle la mobila de bucatarie. Am mai cules zmeura si 10 mere. Am plecat cu cursa de 13:00.
septembrie -  am plecat la 12:30, mama a plecat cu cursa de 7:30. Am intalnit pe drum 2 baieti cu caruta si i-am rugat sa-mi duca de la magazin un sac de var si un sac de ciment, le-am dat de un suc si niste seminte. N-a plouat si pamntul din curte s-a intarit. Am mancat de amiaza, gratar cu pui si salata. Am imprastiat niste gramezi si am continuat sambata. A mers greu de unul singur dar am terminat de imprastiat si nivelat pamantul din curte. Arata curtea mai inalta si mai dreapta. Duminica am cules zmeura si merele pt. tuica. Am mancat pirsici.
 Am plecat cu cursa de 13.
septembrie - Am cumparat un termometru de exterior din drum. Am plecat vineri la 14:30. Am cules zmeura. Am reparat zidul dinspre vecinu. Am facut un gratar cu carne de porc. Sambata am mai dat o mana de adeziv pe zid si l-am varuit.

M-am pus in pat un pic si a inceput ploia. M-am apucat sa fac muzeul pe zidul de la grajd. Am dat jos din pod exponatele: o potcoava de cal, potcove de boi, botnite de boi, lame de la plug, o cruce de la la vartelnita, un ulcior, o oala de sarmale, o carafa, un jug de un bou, o grebla. M-a apucat noaptea.


Am cumparat 2 oua si am facut o paparada cu slanina, gusa, salam si branza. Sambata am cules zmeura, mere, am spalat vasele, am adunat sacii si sculele, am facut patu si am plecat cu cursa de 13.
septembrie - am plecat pe soare la 14:30, vineri. Am cules zmeura, am vopsit gardul dintr suri. Sambata a venit mama cu cursa de 7:30. A facut curat in gradina, a scos rosiile si dovleceii, a cules merele. A cules o ladita de mere, s-au facut forte putine.

Am facut un gratar cu piept de porc cu salata de rosii din gradina. Am vopsit usa de la sura pe interior, am continuat zidul de la viitoarea baie. A plouat si a fost frig, am facut focul in casa. Duminica a fost frig, am cules zmeura si am plecat cu cursa de 13.
septembrie - am plecat vineri la 14:30. Am cules zmeura, a inceput sa scada productia, doar 1 kg am reusit sa adun. Am mesterit lampa din bucatarie dintr-o damigeana taiata. Am lasat sucurile si am trecut pe ceai de macese cu sunatoare. Vineri a venit Vlad cu mama. A fost frig, am facut focul in bbq si ne-am incalzit. Mama a strans de prin gradina. Eu cu Vlad am reparat 2 pereti din pivnita cu mortat din nisip, ciment si var. Am facut un gratar de pui cu salata. Vlad a plecat cu mama la 18. Am mai facut 2 galeti de material pe care l-am aruncat pe pereti. Duminica am facut curat si am plecat la 13.
octombrie - singur, am plecat vineri la 14:30. A fost foarte frig. Am adus lemne si am facut focul, casa s-a incalzit doar a 2-a zi. Sambata am inceput lucru pe la 13. Am facut tencuiala pentru rosturi la peretii de piatra. Am curatat crapaturile de la pereti si am bagat spuma in ele. Am terminat pe la 21. Am plecat duminica la 13.
octombrie - mama a plecat de vineri la 7:30, eu la 14:30. Mama a cules strugurii din gradina si cateva mere. Eu am pregatit masa de pranz. Am adus de acasa varza calita, am facut cartofi prajiti si carnati afumati de casa. am cules un rand de la poarta. Mama a plecat vineri la 18:00 si s-a intors sambata dimineata la 7:30 cu Vlad. Am cules strugurii din curte pana la 13:30. Am pus de un gratar cu piept de porc si carnati afumati de casa cu salata. Ne-am rasturnat in pat 1 ora, si am scos lemnele din sura. Vreo 3,5 mc. Seara a venit Omu cu transportul cu Leta. Am incarcat 30 de min, am descarcat la Sibiu, a costat 80 lei. Duminica la Sibiu am dus lemnele in filigorie cu Costel si am cules strugurii din curte, cei de pe sus, de pe jos i-a cules mama. Am mancat la pranz cu totii, lapte cu mamaliga si tocanita de oaie cu branza framantata. Am adus 225kg de struguri, cei de la Sibiu au mai fost 75kg. Cateva ladite cu struguri de mancat si 2 ladite cu mere rosii si mari.
octombrie - singur, am plecat vineri la 14:30. Am mancat , am taiat lemne pentru foc si m-am apucat de pus zavorul la poarta. Am sapat o groapa, am pus pietre cu beton si am fixat zavorul cu holsuruburi de poarta. Inainte erau 3 pari care tineau poarta sa n-o umfle vantul. Sambata am pus tencuiala printre pietre in crama.
Am facut de amiaza o paparada cu carnati. A mers greu, noroc cu timpul frumos. Am plecat duminica la 13.
octombrie - S-a ieftinit cursa. 5 lei un drum. Am plecat vineri la 14:30 singur. Am scos tigla si am pus de jur imprejur la curte sa nu ploua pe ziduri, la baza lor, sa le umfle tencuiala. Am pus o galeata de tencuiala pe pereti, am lucrat pana la 23. Sambata a venit mama. Am batut presurile din casa. Mama a lucrat in gradina si a strans frunzele de la vie din curte. La amiaza am mancat varza calita cu cartofi prajiti si carnati. Mama a plecat la 18. Eu am terminat tencuiala si am inceput sa car molozul din baie. Am lucrat pana la 20. Duminica am facut curat, am spalat vasele, a venit Sorin si am plecat la cules de plante de ceai. Am cules paducel. Ne-am intors la Sibiu pe la 14. Am carat cu masina bca si adeziv g-f . Si un sac cu pastarnac si napi.
noiembrie -  de vineri la 14:30. Am mancat de amiaza o conserva de peste cu lamaie si m-am rasturnat in pat. Sambata a venit mama la 8. Am taiat lemne de foc. Am scos pamant si moloz din baie. Am mancat macaroane cu ficatei de pui, mancare incalzita pe resou. Mama a plecat la 18. Duminica am facut curat in pivnita. Am plecat la14.
noiembrie -  am plecat vineri la 14:30. am facut focul, un ceai de macese cu sumatoare si m-am odihnit. Sambata a venit mama la 8:00. Am rostuit intre caramizi in viitoarea crama. Am facut un gratar cu tacanuri de pui. Am mai taiat lemne si am stat la caldura. Timpul a fost foarte placut de lucru, de stat pe afara. Mama a plecat seara, eu duminica la pranz.
noiembrie - Am plecat cu mama sambata la 7:30. Am facut focul, am facut cafeaua si am rostuit in crama. Am taiat lemne, am taiat un pop pt filigorie sa nu se prabuseasca din cauza la zapada, doar preventiv, daca nu stau iarna acolo, sa nu se intample ca si cu tevile de la vita de vie. Duminica am mai rostuit o juma de galeata de aveziv, am pus folie in geamurile de la crama, am zavorat usa, am inchis apa, impotriva inghetului.
Am plecat duminica la pranz.
decembrie - realizari mici, bucurii mari; s-a realizat un afis dupa una din icoanele pictate de mine pentru concert de colinzi in Seara de Craciun, eveniment ce va avea loc la Catredala Metropolitana Ortodoxa din Paris.
decembrie 19 - am dat o "fuga", intre 2 curse la poplaca. A venit devreme frigul anul acesta si n-am mai ajuns pentru pregatirea de iarna. Am bagat in saci de nailon materialele de constructie ramase, sa nu se betoneze pana la primavara. Cu voia Domnului continuam la anu'.
Polaca cu chiciura.

2014

ianuarie -  Iarna blanda, iarna blanda, 7 grade celsius la amiaza. Am pictat pe sticla prima iluminatie (enluminure).
ianuarie - Icoane pa sticla:

Ioan Botezatorul cu Mielul si Isus; Ingroparea lui Isus
Muzeul Maramuresului  Sighetu Marmatiei
 
Pogorârea Sf. Duh
Muzeul Naţional al Ţăranului Român 
 
 Inger Pazitor

Inger Pazitor
 
martie - am plecat la Poplaca sambata dimineata la 7:30 cu mama. Cursa ( sobolanul gri ) a trecut pe langa noi, n-am vazut-o si a trebuit sa mergem cu autostopul. M-am apucat sa curat si sa leg vita. Am curatat-o in gradina, sa poata sa sape mama, sa puna seminte pentru legume. La 15 am terminat de curatat vita, am facut un gratar din spata de porc cu salata de rosii tari de import cu crastaveti din import. Am platat un pomisor, un prun cu prune mari si rotunde. Am stropit pomisorii si vita impotriva daunatorilor. Seara mama a plecat cu cursa de 18, am facut focul si am cumparat de la "bolda" halva si covrigi. Duminica am udat vitele mici si pomisorii. Am plecat cu cursa de 13.
martie - am plecat sambata la 12:15 singur. Am plantat 2 pomisori, un par si un cais. Am stropit pomisorii si vita. Am lucrat la o jardiniera pe care a inceput-o vlad sa o faca. Am dat cu var pomii din livada si visinul din curte. 
livada "pictata" 2014
Duminica am baut o cafea cu covrigi, am terminat de pictat pomii, am udat pomisorii si am plecat la 13.
martie - am plecat sambata la 12:15 singur. Am mai cumparat un pomisor,un prun cu preune mari si rotunde. A fost timp urat si frig, am plantat pomisorul, am legat pomosorii de cate un tutore, i-am mai coafat pe ici pe colo, am stat pana duminica la pranz.
In weekend-urile friguroase am mai pictat cateva icoane;


aprilie - tot timp urat, frig si ploaie. Am mai pictat 2 icoane pe sticla;mai - mini vacanta de 1 mai, am plecat de joi la amiaza. Cu autobuzul pana in Valea Aurie si de acolo cu "ia-ma-nene". Ploaie, frig si putin soare. A crescut iarba pana la genunchi, am cosit-o cu coasa mica ruseasca. Am taiat lemne pentru gratar si pentru soba din casa. Am spalat bucataria si am maturat, se adunase prea mult praf si paianjeni. Vineri am pictat cu vopsea lavabila alba rosturile de la bbq si de la mobila de bucatarie. Am slefuit si baituit si usile de lemn. Sambata a venit mama. Am facut un gratar cu mici. Duminca m-am intors la pranz.
mai - de vineri de la pranz. sambata a venit si mama. Tot frog, tot ploaie. Am terminat de rostuit un perete din pivnita. Am facut un gratar cu carnaciori de porc. M-am intors duminca la pranz.
mai - Frig si ploaie. De vineri. Am facut focul si vineri si sambata. Am dat jos tencuiala de pe un perete din viitoarea baie. Sambata a venit si mama. Am facut un gratar cu pulpa de porc, s-a cam uscat, si o salata cu ceapa verde, crastavei si rosii tari ca betonul. M-am intors duminica la pranz.
iunie - de vineri la 15:30. Am pictat rosturile de la "mobila de bucatarie" cu alb. Wc din curte vreau sa-l desfintez si sa fac altul in gradina, aproape de sura. Am cofrat placa de beton pentru baia de vara. 
cofraj pentru placa din beton
Un wc sec si un dus solar, 240cm x 125 cm. Pentru terenul e in panta a iesit destul de groasa placa. Am cules prima recolta de zmeura. Am mancat capsuni pe saturate, cam mici dat foarte aromate. Am plecat tot duminica. 
iunie - de vineri la 15:30. Am carat bolovani pentru placa de la baia de vara.Sambata a venit mama. Am carat nisip cu galetile de la santierul de pe strada. Am turnat fundatia si un strat de bolovani cu beton. Am taiat plasa si am pus-o sa nu se mai catere pisicile pe hota de la bbq. Se vad urme de labute murdare pe hota. Mi-a spart si un pahar de tuica. Am plecat duminica la pranz.
iunie - de vineri la 15:30. Sambata a fost ziua lui Vlad, a venit lume, baieti si fete, s-a baut, s-a ascultat muzica. Baietii au facut un foc de tabara. Au venit si vecinii cu reclamatiile. S-au linistit repede, cheful a continuat pana la 5 dimineata. Am plecat cu totii duminica la pranz.
iunie - de vineri la 15:30.Sambata a venit Vlad cu mama. Am terminat placa pe la 13:00. 

Am gratarit ceafa,  ciuperci si frigarui de legume. Am cules visine. In total am cules vreo 30 de kg de visine, 10 au ramas in pom fiind prea sus sa le culeg, sau s-au stricat. Mama a facut sirop si compot. A mai facut o dulcata de zmeura cu rozinchine, excelenta, merge si la export. Vlad cu mama a plecat sambata, eu duminica la pranz.
iulie - de vineri la 15:30. Am cules zmeuara din gradina, vreo 4 kg. am taiat imbracamintea de la o damigeana pentru visinata batraneasca. am pus-o la muiat cu apa, era murdara tare. Sambata a venit mama la 8:00. Am scos popii de dupa vita si i-am ales sa fac structura pentru baia de vara. Am taiat 7 popi si caferi. Am curatat cu peria de sarma si i-am jmirgaluit cu sleiferul electric. Am pus pe gratar o jumatate de pui. Am facut o salata cu rosii, ceapa crastavetii. Mama a cules visine , cam 4 kg. Pentru visinata si o placinta. Inainte de masa, in timp ce se face jarul si se prajeste carnea am baut 2 paharute de tuica de prune cu un pic de tuica de gutui.  Felul 3 inghetata de la bolda .O ora de odihna si apoi un dus. M-am simtit un alt om, m-am racorit dupa canicula pe care am suportat-o cu stoicism. Duminica am cules inca 1 kg de zmeura.
zmeura, pet-urile sunt de 3L

 Am spalat de mi-o sarit ochii damigeana, am pus visinele, am zdrobit samburii de vizine si am pus zaharul. Am facut un dus si am plecat la cursa, la pranz. La Sibiu am facut 2 damigene de 3L de lichior de nuci. Maine fac o pane de casa si o placinta cu visine.
iulie - Am plecat sambata dimineata la 7:30. M-am chinuit sa scot un cafer din spatele vitei de vie din curte, a mai plouat, am taiat 4 caferi pentru structura baii de vara. Am facut o papara cu de toate, cu salata de legume. Duminica am culs zmeura, 1,5 kg, si am plecat la Sibiu la ora 13.
ceafa cu legume la gratar
iulie -  Vineri a fost furtuna, asa ca am plecat sambata la 12:15. Am fost la magazinul de materiale de constructii si am cumparat balamale, cuie, piroane si cablu tv pentru satelit. Am mutat antena terestra pe un stalp de vie de la vecini, am bagat cablul prin pod si l-am coborat in casa. Nu mai atarna prin pridvor. Am facut 2 cefe la gratar cu frigarui de legume. Duminica am vrut sa culeg zmeura dar se pare ca cineva mi-a luat-o inainte. Gradina este intre alte gradini. 2 ani la rand nu am apucat sa mananc caise, s-au facut, le-am vazut si atat. M-am intors duminica la pranz.

iulie -  Am plecat de vineri la 15:30, imi tot propun sa plec cu cursa de 12:30 da o ratez mereu. Vineri am mai taiat caferi, i-am frecat cu peria de sarma, i-am jmirgaluit. Sambata a venit mama. Am ridicat structura, doar cei 6 stalpi verticali.
luna august - am plecat tot vineri tot la 15:30. Am prins 2 sarbatori in care nu am muncit greu. De Sf. Marie am pictat o usa de la mobila din bucataria de vara. Am mai pictat 2 usi si un cuier. 

Am comandat lemn de la Gura Raului, scump dar m-am bucurat ca mi l-a adus acasa. Am cumparat vopsea si am vopsit strucutra din lemn. 

Am batut capriorii, am batut latii, am batut lateralele. Am pus tigla pe baia de vara. Mai am de facut sezatoarea pt tron, peretele despartitor dintre wc si dus si usile. S-au facut multe mere, 3 pomi sunt incarcati de se rup crengile. Perii sunt cam tineri, au facut cate 1-3 pere. Prunele nu s-au facut. Nici zmeura nu am mai reusit sa mai culeg, doar o canuta, doua. Am facut inghetata de zmeura cu unt de arahide, mult peste ce se gaseste in comert. Vremea a fost foarte proasta anul acesta, doar 3 weekend-uri frumoase toata vara. S-au facut rosiile la Poplaca, avem multe rosii chery, dovleceii, crastavetii, fasolea si ceapa.
septembrie -  Am reusit sa plec in 2 saptamani cu cursa de 14:30, s-a micsorat ziua si mi-a ramas mai putin timp de lucru. Vreamea a fost foarte placuta. Am reusit sa termin wc-ul ecologic si cabina de dus. Am reparat gardul dinspre vale, era lasata plasa intre 3 stalpi, am ridicat-o si am pus sarma groasa in partea superioara a plasei. Am mai facut un compostor si curatenie langa sura. 
compostor

Am reusit sa instalez antena de satelit. Doar eu cu mama. Munca lejera, relaxanta, gratare si odihna. Am pus deja 2 butoaie de 60L cu mere taiate pentru tuica + 1 butoi la Sibiu. Acum in ultimul weekend am taiat lemne si am facut focul in soba.
wc ecologic si dus solar
"Tronul " cu rezervorul cu rumegus
accesorii
was wc
colac wc
cabina dus solar 
octombrie -  primul week-end am cules merele. Am factut un culegator dintr-un pet de 5l taiat cu zimti sa pot culege fara sa ranesc merele, l-am pus pe un par si am strans 5 ladite de magazin vreo 50kg. Al 2-lea week-end am dus o scara de 5 trepte si am vopsit scara veche si scara noua. Am taiat lemne pentru mai multe focuri si pentru gratar. Urmatorul week-end am lipsit motivat, ne-am racit cu totii si am ramas la Sibiu. In 24 am plecat cu mama la 12:30 si am cules strugurii. A fost soare, seara a fost foarte frig, abia s-a incalzit casa. Sambata dimineata a venit si Vlad si am avut spor la cules. Am facut foc de tabara si ceai cald sa ne incalzim. Au fost 4 grade dimineata si 6 grade la amiaza. Mama a cules strugurii din gradina si zmeura. Am cules 8 bidoane de 60l de struguri, aprox. 400kg, plus 100kg strugurii de la Sibiu. Strugurii albi sunt copti, cei negri mai putin, vad eu cand fac mustul cat e de dulce. Am mai adus si 2 bidoane cu mere taiate pentru rachiu. Am terminat de cules la 15:00. Am facut un gratar cu pastrama de porc si creste de slanina. Am scos cateva lemne de foc si ne-am pregatit de imbarcat. La 17:30 a venit camionul si l-am incarcat.
bidoane cu struguri si mere 
noiembrie -  primul week-end am vopsit scocul pentru bucataria de vara. Am tocat resturile vegetale din gradina pentru compostor. Am taiat lemne de foc. Sambata a venit mama si am facut un gratar de mici din carne de manzat cu mustar. Vreamea s-a incalzit, afara a fost placut. Am inchis apa.
noiembrie -  al 2-lea week-end am dus carligele pentru scoc si le-am vopsit. Am montat scocul. Am taiat din livada crengi pt formarea coroanei la pomisori. Au fost 17 grade la amiaza. Am pus nailon la ferestrele de la pivnita si am inchis usa. Am terminat de pregatit casa pentru iarna.
decembrie - am fost in 2 weekenduri. Am  pictat o stropitoare cu maci. Scopul a fost reconditionarea unui dulap din lemn. A fost frig si trebuia sa incalzesc si camera din fata. Am probat si patura electrica, este super pentru iernile frigurose. In al 2-lea weekend am pus si o proptea dintr-un prun in mijlocul filigoriei pentru sustinerea acoperisului in cazul unor caderi mari de zapada. M-am uitat la tv pe canalele moldovenesti de pe satelit. 
decembrie - Vinul fierbe in butoi si damigeana. Am facut in butoiul de 100l vin rose si in damigeana vin rosu. Restul mustului l-am pus la fermentat pt tuica. La Sibiu, am facut carnati, caltabosi si toba. 

reteta  carnati traditionali 
Ioan Roth "Tehnologia fabricarii preparatelor din carne"

Secretul prepararii unor carnati gustosi sta in folosirea unor ingrediente de cea mai buna calitate. Carnea este de la tarani, usturoiul este din acela cu catelul mic dar aromat nu doar piscacios. Piperul este atunci macinat, mai grunjos sa se pastreze aroma. Daca se pune paprica ea trebuie gustata inainte, o paprica de proasta calitate poate strica o portie intreaga de carnati. Au fost afumati in gratarul de gradina vreo 5 ore la fum din rumegus de prun. I-am pus la uscat vreo 7 zile, i-am portionat si i-am pus in lada frigorifica.
  

2015 

martie - am fiert rachiul din fructele de anu' trecut. Timp urat, frig. Intr-un week-end a nins in altele a plouat.
Am cumparat un gutui, un cais si 2 muri. 

aprilie - in 1 aprilie am fost la tara sa plantez pomisorii. A venit Vlad si mama. Dimineata a aparut un pic soarele dupa care a inceput sa bata vantul si dupamasa a plouat marunt. A fost foarte frig. Am taiat cu drujba uscaturile din livada, mama a tuns tufele de zmeuri. Am taiat si legat via din curte si din gradina. Am facut un gratar cu ceafa de porc, cabanosi din curcan si creste de slanina. Mama a mancat de post, zacusaca. Ne-am intors seara in aceeasi zi. 
aprilie - Singur am plecat cu Sorin. Am carat roaba, tv, flexul....Vineri a fost cald, 26gC. Am internet, vine din pod. Am montat roaba. Sambata a fost frig, extrem de frig 14gC la pranz. Am facut curat in filigorie, am reparat scocul de la strada si gardul dintre suri. Am facut cartofi prajiti cu carnati si ochiuri. Duminica la pranz am plecat. 

mai - in mini vacanta de 1 mai a fost frig si ploaie, a fost fain doar de 1 mai. Am stat la Sibiu. Am plecat weekend-ul urmator. Am plecat de vineri. Am dat cu var pomii. Am reparat randul de tigle din filigorie, le-a dat jos furtuna si sau mai spart din ele. Sambata a venit mama. Am facut gratar cu spata de porc si salata din varza alba. 
Visinul din curte
Prunul falnic
Gradina inflorita si insorita

mai - A venit si Vlad cu mama sambata dimineata. Am stricat spaitul din pridvor. Am gratarit ceafa cu carnati in mat de oaie facuti in casa. 
mai - am plecat cu Vlad de vineri la 10:45. Am dat visinul cu solutie impotriva puricilor. Seara ne-am uitat pe youtub la videoclipuri haioase. Dimineata am repetat tratamentul la visin. Sambata a venit mama. A venit un satean si a cosit gradina, iarba a dus-o Vlad la compostor. Am mai zidit in baie si Vlad a facut o parte din instalatia electrica din pivnita. Vlad a plecat cu o ocazie sambata la 14, mama la 18, eu duminica  la pranz.
mai - vineri cu Sorin la dedeman sa cumpar bca si apoi la Poplaca. Am ajuns pe la 19 cu tv-ul reparat. Vineri sara a fost frig, am facut focul pana la 12 noaptea. Sambata am terminat zidul din baie. Am facut un gratar din spata de porc cu dovlecei copti. Ne-am intors sambata seara. Duminca erau Rusaliile.
iunie - La Sibiu joi seara am afumat carnati, pastrama de oaie, cas framantat si piept de pui. Vineri am plecat la Poplaca la 14:30 cu Vlad. Am cumparat de la magazin un sac de var, un sac de ciment, prenandez. Am cumparat de la piata din sat rosii si crastaveti. Vlad a plecat dupa soc si menta. Am reparat un perete din pivnita si Vlad a lucrat la instalatia electrica. Seara am facut un gratar cu pastrama de oaie, ciuperci cu salata din rosii, crastaveti si ceapa verde. Am mancat si cas framantat afumat cu rosii. Sambata dimineata a venit mama. Am mai reparat la peretii din pivnita si Vlad a sapat sub zidul de la baie dinspre curte. A scos 4  roabe de panant si vreo 3 de piatra. La 11 am pornit gratarul, am mancat ceafa de porc, ciuperci cu salata. Vlad a plecat cu cursa de 13. Mama a plecat la 18. Am mai reparat la pereti pana la 22. Am dus apa la vita si la visinul din curte. Sambata am strans sculele, am spalat vaselele am udat vita si pomisorii si am plecat cu cursa de 13. Duminica a fost Rusaliile si sambata seara am facut friptura de miel, porc si pui la cuptor.
iunie - Am plecat de vineri la pranz. Sambata a venit mama. Am gratarit ceafa cu satata de legume. A fost foarte cald; 33 de grade la umbra. Am facut 2 dusuri cu apa incalzita la soare. Am rostuit la peretele cu usa din pivnita. Mama a plecat la 18:00, eu am plecat in Satul Vale la invitatia prietenilor. Am facut acolo un gratar cu frigarui si carne de miel. Am facut la cuptorul pe lemne 2 paini cu masline. Duminica am facut o plimbare pe coclaurii din sat pe o caldura insuportabila. Ne-am intors duminica dupa amiaza.
iunie - De vineri la pranz. Am terminat instalatia electrica din crama. Sambata dimineata a venit mama. Am mai rostuit la peretele cu usa din crama. Am facut gratar cu ceafa si salata cu de toate. Mama a plecat sambata seara. A mai ramas niste mortar adeziv si l-am dat pe pereti, am plecat duminica la pranz.

iunie - de vineri la pranz. Am cules zmeura, 3Kg, am dat-o ieftin, 7,5 lei kg-ul. Sambata a venit mama. Am terminat de rostuit peretele cu usa pana la pranz. Am facut gratare. 

Vestita ceafa de porc cu salata. 
Sambata seara am cules visinele din curte. A cules si mama visinele la care a ajuns. Am pus scara si am cules o galeata de 15 Litri indesata. Mama a plecat sambata seara, eu duminica la pranz. La sibiu am facut 2 damigene de 3L cu lichior de nuci.
iulie - Au scos cursa de 13:30 probabil din cauza ca e vacanta, am plecat cu 14:30. 

Am cules zmeura. 2 pet-uri de 3 litri.

Sambata a venit mama. Am scos boiandrugii vechi de la ferestre. Am taiat altii si i-am pus, au cazut si niste caramizi. Am reparat peretele cu boiandrugii. Am pus de visinata 2 damigene de 5Litri. Ne-am gratarit. Mama a plecat sambata seara. Eu duminica la pranz cu 4kg de zmeura si galeata cu visine. Am luat taxiul din statie pana acasa. Acasa mama a facut sirop, compot de visine si sirop si dulceata de zmeura. 

iulie - am ratat masina de 14:30. A trecut fara sa opreasca. Am plecat cu 15:30. Am cules zmeura. Sambata a venit mama. Am lucrat la peretele cu frerestrele. Am facut frigarui cu carne de porc. 

 Frigarui colorate. Carne de porc, vinete, dovlecel, ardei galben, kapia, slaninuta, ceapa.

A ramas si mama pana duminica la 8. A facut curatenie si a cules visine. S-au stricat visinele dintr-o damigeana, s-au inflorit, le-am aruncat si am pus altele. A fost prea cald 36 gr C vreo3 zile. S-au copt caisele si au cazut pe jos, s-au stricat, am mancat 3 eu, 3 mama. Seara am terminat peretele. Duminica a venit Sorin si a cules zmeura si visine. Am plecat cu el la Sibiu. Am facut 1 damigeana de 5L de zmeurata, 1 sticla de 2L de rozenchinata, 1 sticla de 2L de perata.
iulie - de vineri de la 14:30, am plecat cu umbrela de soare. 34gC la Ploplaca. Am cumparat produse de sezon: o plesnitoare de muste, 2 hartii de muste, un spary de muste. Toate 9,5 lei. Dupa 18:00 am cumparat de la magazin 2 saci de mortar adeziv. Am cules zmeura, 2 cani de cai, am tait uscaturile, am legat-o. Am udat in gradina. S-a uscat un prunisor cu prune pe el. S-au copt merele varatice. Am facut un dus. Dimineata a venit mama. Am tencuit lateralele de la ferestrele din pivnita. 


Am facut gratar cu carne de porc, piept, condimentata cu paprica afumata, cajun si cimbru verde. 


Salata cu de toate. Seara am mai facut un dus. Am rostuit pervazele de la ferestre si peretele din fata cu canalul de la instalatia electrica. Am reparat tigla de la hornul casei. A urlat si se vedea lumina in pod. Duminica am mai cules o cana de ceai cu zmeura, am facut un dus, un pic de curatenie si am plecat la 13.
sfarsit de iulie - inceput de august - de vineri, am alergat la Apollo dupa lac wenge si am luat rata din autogara. Dupa ce am ajuns a inceput ploaia. A plouat tare, incet si iar tare si iar incet. S-a facut frig. Am zacut. Sambata a venit mama. A fost timp fain cu soare. Am jmirgaluit lemnul de la tavanul din pivnita cu peria de sarma si slefuitorul electric. Slefuitorul s-a stricat si cred ca iremediabil. Merge greu, nu l-am terminat. Am gratarit ceafa cu dovlecei la gratar cu salata. 


S-au facut dovleceii, fasolea, crastavetii si ceapa. Mama a cules vreo 8 kg de mere varatice. Le-am pus la rachiu. La Sibiu am pus 2 butoaie de 60 litri. Am pus drojdia cu vin de la trasul vinului, prune cu pere de la piata 20 kg si merele de la Poplaca. Mama a plecat seara. Duminica am taiat un prunisor incarcat de rod care s-a uscat, am cules zmeura, vreo 300 gr, am pus proptele la un prun incarcat de rod, am stropit visinul din curte si pomisorii din livada. Am plecat la pranz.

august - Am cumparat un slefuitor hoby de la dedeman. Arsita mare 33 gC. Am plecat vineri la 14:30. Vineri am facut pauza pana la 18 din caza caldurii. Am mancat, am facut o cafea si am fugit la magazin dupa zahar. Piata a fost inchisa. Am taiat vita din stanga din gradina, Am udat vreo 1/2h. Sambata a venit mama. Am jmirgaluit la tavanul din pivnita. Am crezut ca-mi dau duhul din cauza la praful de rumegus si la caldura. Curgeau apele pe mine. Am facut un dus. Am facut gratar cu pulpe de pui de la magazinul din sat cu salata. Mama a cules mere varatice, vrea sa faca o placinta. 


Mama a plecat seara. Am udat in gradina. Am terminat de jmirgaluit seara la 10:15. Duminica am  carat o cranga cu prunele aproape coapte pe ea. S-a rupt dintr-un prun din fundul gradinii. Am taiat uscaturile de zmeur. Nu am cules zmeura, am mancat doar cateva. Am facut un dus si am plecat cu un taxi, acelasi pret negociat ca la autobuz. Am ajuns mai repede acasa cu 10 min.
august - Am plecat joi la 15:30. Ca sa pot sa mai mesteresc cate ceva, sambata a fost sarbatoare mare: Adormirea maicii Domnului. Am taiat niste crengi rupte de prun incarcate care s-au rupt. Vreo 30 kg de fructe aruncate la gunoi. Am udat in gradina. Vineri am dat cu lac tavanul de la pivnita. La amiaza am facut un gratar la 32 gC. Spata de porc cu frigarui de legume. Am facut umbra cu cearceafuri si multe dusuri.

Sambata a venit mama. Gradina arata bine, nu s-a uscat nimic. Mama a cules dovlecei, crastaveti si fasole. Am mai facut un gratar cu ceafa si legume pe frigaruie. 

Mama a plecat la 18:00. Seara nu am mai lucrat la pivnita. Am spart samburi de caise pentru visinata. Am udat in gradina. Duminica am cules o cana de zmeura, am legat o sarma sus pe tevile care sustin vita de vie din gradina si am legat vita de struguri de masa. Am facut un dus si am plecat la 13:00. La Sibiu am facut inghetata de zmeura.
august - Am pecat vineri cu cursa de15:30, inainte am cumparat lac wenge. Sambata a venit un consatean si a cosit iarba din gradina. Mama a cules mere si prune. Am mai lacuit la tavanul din pivnita pana la 22:55. 

 
tavan inainte

tavan dupa 

Meniul zilei: ceafa cu dovlecei copti cu salata de legume. Duminica am mai adus in curte cateva crengi cu prune care s-au rupt din pomi. Zmeura s-a mucegait de la ploaie. A fost rece. Dimineata au fost 14 grade. Am plecat la 13:00.

august - vineri la 14 a plouat, la 15 a plouat, am plecat la 17 cu T5 si un autostop. Vineri a plouat toata seara. Sambata a venit mama. Am terminat tavanul de dat cu lac. Zmeura s-a mucegait. Am mai cumparat de la Sibiu 2 felinare pemtru colectie. Unul Rosu si unul galben. Acum am 6 felinare.

colectia de felinare

septembrie - De vineri. Sambata la 8 a venit mama si Vlad. Am cules 2 bidoane mici de mere si 2 bidoane mici de prune. Duminica a venit Sorin si le-am carat la Sibiu. Am cules prune mari, acum sunt 3 pruni cu prune mari, 2 pe rod. Am facut la Sibiu placinta cu mere si galuste cu prune.
septembrie - Tot de vineri. Sambata a venit mama cu rata si Vlad cu Darius cu masina. Am cules 2 bidoane mici de mere, 2 bidoane mici de prune. Am gratarit mici cu ceafa si legume. Pe la 16 a plecat mainile de ajutor cu bidoane si tv-ul stricat. Seara a plecat si mama. Eu am plecat duminica.
septembrie - Am plecat de vineri cu Sorin si tv-ul reparat, am cumparat si un sac de glet. Seara am facut focul. Sambata avenit mama. A cules un bidon mic de mere. Am facut polita din piatra din pivnita. Am gratarit. Seara am slefuit peretii cu piatra din pivnita. Am pus peria de sarma pe masina de gaurit. Duminica am taiat merele culese de mama. Am plecat la pranz.
septembrie - De vineri. M-am odihnit. Cald si fain afara 22 grade. Sambata am dat cu glet pe peretii cu piatra. Am facut gratar cu ultimii dovlecei cu spata de porc si salata de ardei, gogosari si capia copti cu otet. Am mai dat o tura de glet si seara de la 9:30 la 11:30. Duminica a plouat si s-a facut rece, 12 grade. Am taiat 2 galeti de mere pt rachiu si am pus 1/2 galeata de prune intr-un budon. Am plecat la pranz. 

octombrie - Mama a fost de vineri dimineata. A strans din gradina vrejurile de rosii si a cules zmeura. Putina. Eu la 15:30. M-am odihnit. Am facut focul. Sambata dimineata a venit Vlad. Ne-am apucat de lucru pe la 11. Am cules merele si prunele. S-au stricat multe prune si mere. Am cules 30Kg de prune si 50Kg de mere.

Mere pentru masa
 In total au fost 50Kg de mere pt masa.

La amiaza au fost 22 de gC. Am facut gratar cu ceafa, carnaciori si cu dovlecel bio. Vlad a plecat la 18. Duminica am taiat merele pt rachiu, am retusat in pivnita niste pete de glet, am mai cules zmeura si am taiat si legat zmeurii. Strugurii sunt aromati si foarte dulci.
struguri in bataia soarelui de dimineata

octombrie - De vineri. Sambata am cules via. 5 bidoane de 60 litri, apox. 250 kg. Am mai adus un butoi cu prune si un butoi plin cu mere taiate. La 14:00 am terminat. Am facut gratar cu pastrama de oaie si am baut must. Putini dar dulci. Am venit seara cu camionul de 6 tone.
octombrie - De vineri, am facut o tura pe la magazinele din sat. Am cumparat carnati de oaie facuti in sat. am facut focul, m-am odihnit. Sambata a venit mama. Am terminat de zugravit in pivnita. 
Am facut gratar cu carnati si ceafa de porc. Sambata am cules zmeura, un pic de curatenie si am plecat.
octombrie - De vineri la 15:30. Sambata a venit Vlad la 12:15 si am taiat cu drujba prunul falnic care s-a uscat, a mai ramas verde doar o creanda mica si un visin mare din fundul gradinii. La 15 am pornit gratarul. Pastrama de oaie cu vin de vreo 4 ani. Sambata am facut curat in gradina si am plecat la pranz.
La Sibiu am facut o portie de carnati. 5,5 kg. Carne de porc (spata + slanina), usturoi, sare, piper, boia afumata, mate de porc.

sf. de octombrie - inc. de noiembrie -  De vineri, rece. Sambata a venit mama si am taiat crengi de la pomii din gradina. Am coafat pomii a caror corane s-au impreunat si am aranjat pomiosorii. Duminica am carat crengile din gradina in spate la sura sa se usuce pana la anu.
noiembrie - De vineri. Sambata dimineata a venit si mama. Am tras prin copex cablul electric prin pivita pana in filigorie. Gaura prin perete era facuta. Am montat o doza in filigorie, un intrerupator si 3 prize. Am facut o ramificatie din doza din pivnita pentru intrerupatorul din pivnita. Am facut carnati de casa la gratar cu crastaveti murati. Am plecat duninica.
noiembrie - De vineri. Sambata cu mama. Am pus din loc in loc gips pe copexul din pivnita. Am dus cu roaba frunzele de la vita de vie din curte la compostor. Am facut gratar cu mici si mustar. Am pus 2 suporturi in sura si am strans furtunurile de gradina. Am plecat duminica.
noiembrie - Tot de vineri. A fost cald, nesperat de cald. la 10 seara erau 8 grC. Sambata a venit si mama. A adunat frunzele de la vita de vie din curte si le-a dus la compostor. Am dus scara mare si am taiat crengi uscate din livada. Am cumparat pastrama de oaie de la magazinul din sat, facuta in sat si am pus-o la amiaza pe gratar. Fabuloasaaaaaaa! Am taiat lemne de foc. Am plecat duminica la pranz.

decembrie - Am dat o fuga cu Sorin, am primit un sac de glet. Am pus propteaua in filigorie si am capsat sacii cu materiale. A fost inorat si rece. Am baut un ceai cald. La Sibiu am cumparat gutui pentru gem, sirop si tuica. Am facut carnati, toba, leber si pastrame de oaie si vita. Am facut si o rulada din piept de porc. 


2016

19 martie - Prima iesire. De sambata dimineata. Vlad, Mama si eu. Inorat, a dat soarele 10 minute. Am curatat vita din curte, din gradina. Vlad a taiat zmeurii uscati si i-a legat pe pari. Vlad a sapat o postata si mama a semanat ceapa. A cazut gardul dintre suri, l-am pus la loc, am facut curatenie prin curte. La 14 am terminat. Am facut gratar cu ciuperci, ceafa si pastrama de oaie. Am facut cartofi prajiti in ceaun cu unsoare de porc. Ne-am odihnit 1 ora in frigider, era foarte frig in casa cu toate ca am aerisit. Cand am plecat ningea cu fulgi mari si afara erau 0 grade.

aprilie - De Vineri la pranz .Sambata a venit si mama. Am curatat si taiat pomisorii, i-am stropit impotriva daunatorilor. I-am pictat cu var. La pranz am facut gratar cu ceafa de porc. Am cumparat o varza alba si una rosie si am facut o salata. Duminica dimineata am mai pictat catva pomi si am plecat la pranz.

aprilie - De Vineri la pranz .Sambata a venit si mama. Am reparat poarta, am spalat gardul dintre suri care cazuse si se murdarise de noroi. Am curatat o bucata de vita din gradina. Am mai stropit odata pomisorii. Am scos paturile si le-am batut si le-am primenit. Am fost la piata si am cumparat salata si 2 ardei kapia. Am facut frigarui. Mama a plecat sambata seara, eu duminica la pranz.

mai - primul week-end au fost Pastile, asa ca am ramas acasa.In al 2-lea weekend am tuns iarma din curte cu un nou trimmer pe care l-am cumparat.

Este nervos si-si face treaba la doar 50 lei. Am facut la amiaza aripi de pui baituite cu dulceata de ardei iuti. 

Am mai taiat crengi si am aranjat pomisorii din livada. A fost mama in timpul saptamanii si a plantat un gutui si multe rasaduri. In al 3-le weekend a venit un consatean si a cosit gradina. Am lucrat in viitoarea baie (fostul cotet de gaini) de sub pridvor. Am scos vreo 10 galeti de pamant si multa piatra de sub zidul dinspre curte.

Am fost la magazin si am cumparat membrana pentru hidroizolatie. Am imprastiat pamantul prin curte. Am facut frigarui cu legume. Am stropit visinul din curte, a facut pureci pe frunzulitele din varful la fiecare creanga. Am taiat lemne de foc. Am legat vita din curte care atarna.

Am mai cumparat un trimmer pentru curtea de la Sibiu. Al 4-lea week-end am carat iarba cosita la compostor si langa sura. Am mai legat zmeurii. Gutuiul plantat de mama are 4 frunzulite. Am gratarit cotlete de porc cu salata de rosii de import, crastaveti romanesti si ceapa din gradina. Am mai stroit odata visinul din curte cu solutie impotriva purecilor. Am dat cu erbicit sub vita din curte.

iunie - In primul week-end sambata dimineata a plouat, a anuntat cod galben la TV si am abandonat plecarea. A fost timp calduros, nu a plouat o picatura. Am fost al 2-lea wekkend. Am lucrat la viitoarea baie, am scos pamant si piatra din fundatie. Am facut gratar cu pastrama de oaie. In al 3-lea weekend am mai lucrat la baie. Am cumparat pulpe de pui vrac din sat si la-em gratarit. Au scazut la jumatate. Duminica a fost Rusaliile si am venit cu taxiul la Sibiu impreuna cu 2 baieti. Al 4-lea weekend a fost canicula 33 grc. Vineri am cules visine si am facut visinata, 2 damigene de 5 litri. Am cules 1 kg de zmeura. Sambata am cules tot visinul din curte, in total 10 kg. 

Seara am intins furtunul si am udat din belsug gradina. Am facut aripi la gratar cu salata de rosii si ceapa verde. Duminica am mai cule 1 kg de zmeura, m-am dusuit si am plecat la Sibiu. Am pus o damigeana de 10 litri de zmeurata.

iulie - In primul week-end am ajuns la poplaca si am vazut zidul la care am lucrat prabusit. A plouat mult, a intrat apa in curte si in viitoarea baie, era slabita fundatia deoarece am scos destul de mult pamant si piatra din ea, urmand sa fac subzidirea. Am tot incercat sa comand nisip in saptamanile trecute dar nu am reusit.

Am lucrat cu 2 "meseriasi" si au turnat din nou fundatia si au zidit. E foarte greu cu gasitul oamenilor care vor sa munceasca, chiar imposibil si sa ai si pretentia sa cunoasca meserie e prea mult. Important e ca am ridicat fundatia si peretele. 

Casa are 100 de ani si mi-era frica sa nu se intample ceva si mai rau. Oamenii au lucrat sambata, luni, vineri si sambata. Sambata a venit si Vlad. Am mai adunat zmeura, am facut inghetata si 7 sticle de 750ml de sirop. Am facut un gratar cu carnacioari, ciuperci si mici.


Am cumparat nisip, scanduri pentru cofrat, sort, caramida, var si ciment. Am adunat usile din Sibiu, am cumparat adeziv si tinci si le-am adus cu un prieten de al lui Vlad la Poplaca. Intr-un week-end a venit Vlad cu Mihai si au cioplit peretii. Am cumparat si o coasa, 50 lei, o investitie buna. In ultimul week-end a venit si Vlad, a cosit gradina si a strans buruienile langa sura in grasdina. Eu am tras o mana de adeziv peste perete. Am cumparat coltare, ciment si var. Am facut gratar cu burta de porc, pulpa de miel, vinete si dovlecei.

August - Vineri a plouat si a fost frig de am crezut ca voi da drumul la centrala. Sambata dimineata a fost frig si la amiaza a iesit soarele. Am ramas la Sibiu. In urmatorul week-end am pus coltarele si am mai indreptat peretele. In urmatorul week-end am taiat vita de vie din gradina, a crescut padure. Am aranjat si tufele de zmeuri. A venit si Vlad cu Mihai. Au carat pamant la poarta sa mai ridic nivelul la curte. Au strans vita taiata si Mihai a cosit in gradina. Au strans mere: o roaba si un bidon de 60 de litri. Sambata seara au plecat cu totii. Am taiat mere pentr rachiu pana la 23:00. Duminica am strans inca 2 galeti de mere pe care le-am taiat si am fugit la autobuz. Ultimul week-end a venit mama. A strans 3 galeti de mere si o galetica. Eu am ma strans o galeata duminica. Am mai dat o mana pe coltare asi an rostuit caramida pe un perete din interior. Am facut la pranz pulpe de pui cu frigarui, creste de slana si nelipsita tuica de pere cu gutui.

Septembrie - S-a copt multa zmeura. E cald si temperaturile au ajuns pana la 29 gC. Am facut sirop de zmeura vreo 5 litri si mai e adunata in congelator inca vreo 2 kg. Am adus la Sibiu cu Sorin 4 bidoane de 60 de litri de mere taiate. Am mai rostuit la caramida din baie si am inceput si cu piatra. Mai am de facut semisubzidirea pe un perete. Intr-o alta iesire cu Vlad am cofrat la sfaturile lui vlad si am turnat subzidirea. Am facut mici de manzat fara porc, carne de oaie si legume la gratar. In alta iesire am terminat de turnat subzidirea cam inca o roaba de ciment cu o roaba de piatra. 

Octombrie - Am terminat de rostuit caramida din baie. Un weekend nu am fost fiindca a plouat, urmatorul a fost Sf. Pasraschiva si am ramas la sibiu. Am facut friptura de rata si cremsnit. In 20 octombrie, joi am plecat la Poplaca la 12:30 sa culeg strugurii. Mama a plecat de dimineata. Am cules la poarta vreo 2 ore, am incalzit mancarea pe care am adus-o de la Sibiu, iahnie de fasole cu ciolan afumat si crastaveti murati. Pe la 16 s-a facut seara si nu am mai vazut bine din cauza frunzelor dese sa culeg strugurii. Vineri a batut tare vantul, noroc ca nu a fost frig, 10 grC. Am mai lasat o bucata in curte si strugurii din gradina. Mama i-a cules pe unde a ajuns. A cules si o galetusa de zmantana de zmeura. Sambata a plouat marunt si a mai tras si 2 ploi mai hotarate. Am cules strugurii cu pauze. Am cules si varza si prajul. S-a facut noroi in curte, era ca la Rovine, scara s-a umplut de noroi, m-am udat si pe la 17 am terminat. A venit camionul si am incarcat. Nu am scos lemne de foc pentru Sibiu. Sper sa nu fie o iarna grea. Au fost multi struguri cam 420 de kg.

Noiembrie - La Sibiu am cumparat un butoi de 100 litri din stejar. I-am batut cercurile, l-am spalat cu soda si lantul in vreo 10 ape, am jmirgaluit cercurile, le-am vopsit cu negu, am vopit o dunga la capac cu rosu, l-am dat cu ulei de in, am schimbat robinetul vechi care picura cu unul de inox de la tata. Am mai cumparat o antena de satelit de 80cm, un satellite finder si un diseq. Trebuie facut un suport pentru antena, cel original este prea scurt. Vreau sa mai montez o antena, sa am pe ce "butona". Am dus antena la Poplaca cu Sorin si am adus o damigeana de 50 de litri. Am inchis apa din curte. Am mai facut o iesire cu mama si am ars vreascurile din curte, am bagat lemnele de la cofraje in sura, am pus un nailon pe nisipul din curte si am sigilat sacii cu materialele de constructii. Mama a mancat de post si eu am facut mici din carne de manzat. Am plecat la 18.

va urma.....

2017