2018

2018

Ianuarie 2018 31 ianuarie. Super Moon.  
 

Martie 2018 Dupa cea mai blanda iarna a venit un val de frig cu temperaturi de -12gC, cu multa zapada. In sfarsit a venit primavara...
Aprile Prima iesire 4-5 aprilie. Marti si miercuri in saptamana mare. Pe drum l-am gasit pe baiat, a venit si a sapat in gradina, a carat caisul uscat si cazut din gradina in curte. Am dat drumul la apa. Am taiat vita in curte. Seara am facut o paparada cu branza si carnati. Miercuri am terminat de taiat vita de vie din curte, am taiat vita din gradina, am pus palanul dintre suri la loc. 
 
Am spalat vasele si tacamurile din filigorie, am maturat, am sters paianjenii. La pranz am fiert un polis. M-am odihnit o ora si am plecat fuga la cursa de 15:45.

Aprile A 2-a iesire. De vineri la pranz. Am platat 2 pomisori: un mar rosu, florina si un par rosu, favorita lui clapp. Am taiat zmeurii. Sambata la 10 a venit mama, Vlad si Mihai. Mama a facut straturi si a pus ceapa, parstanac si patrujel. Vlad a taiat 2 pomi cu drujba, i-a taiat butuci si i-a dus in sura. A plecat cu Mihai la 12. La pranz au fost 24 gC.

Am batut pari si am legat zmeurii si murii. Am vopsit pomii cu var. Am facut gratar cu ceafa si cotlet de porc. Mama a plecat la 18. Am mai vopsit la pomi. Duminica am terminat de vopsit pomii. Am cules papadie pentru gaini, am spalat vasele si am plecat la 13. 

La Sibiu am facut cateva poze. Cu Nikon 1 V1. Obiectiv Cosina 100-300mm, F5.6-6.7.
100mm

300mm

300mm + teleconverter 2x

Nikon 1 V1 cu Fujian 35mm, F1.7
Aprile De vineri la 15:30. Am taiat iarba din curte cu trimmerul. Sambata a venit mama. A plivit buruienile, a facut straturi si a pus in gradina. Am reparat holul de la intrare in pivnita.
S-au prins cei 2 pomisori pe care i-am plantat datat trecuta. Am trei gutui infloriti.

Am facut gratar cu pastravi, mamaliga si mujdei.

Seara am taiat caisul uscat bucati , bucati. La masa de seara am luat nospa cu ceai. Duminica am adunat sculele si sacii de materiale, am spalat vasele si am plecat la pranz.


Mai De sambata la pranz. Am sperat ca ma ajuta un satean sa taie iarba din gradina, dar in zadar. Am replantat 2 tufe de zmeur. Am facut frigarui cu carne de porc si legume. 

Mama a plantat rosii. Seara am reparat postamentul din ciment de la cismea si am reparat acoperisul pe coltul de la filigorie. Duminica am dus apa la rosii si la zmeuri. Am spalat vasele si am plecat la pranz cu o ocazie si un taxi.

Mai De vineri la pranz. A venit un satean si a cosit gradina si cu un mic ajutor am carat iarba cosita la compostor. Am reusit sa repar pompa si am stropit visinul din curte, s-a umplut de purici. Am batut pociumbi la pomisori si i-am legat. Am mai curatat si alti pomi din gradina de daunatori. Sambata a venit mama si a semnat in gradina fasole, pastarnac si morcovi. Am facut curatenie in baie. Am facut gratar cu mici din carne de vita si oaie. 

M-am odihnit o ora. Am spalat vasele si am plecat la 18.

Mai De sambata la 12:15. Mama a plecat la 7:30. Cand am ajuns la Poplaca a inceput ploaia. Am pregatit gratarul. Am tinut muchiul de porc in bait cu vin rosu, sare, eninbahar, chimen, ceapa, ardei rosu, ardei galben. L-am taiat fasii si l-am impletit cu o ceapa verde si o fasie de slanina.

 Am facut si cateva frigarui. Salata cu ceapa din gradina. Cand am plecat a stat ploaia. Ne-am intors seara la 18.

Mai De sambata de la 7:30 cu mama. A venit piatra naturala. Un palet + 7 saci de adeziv. Am descarcat-o impreuna cu soferul. Am taiat vita de vie din gradina. A fost foarte cald, 27 gC.


Am facut un gratar din piept de porc cu frigarui. Am plecat cu rata de 18.


Iunie De sambata de la12:15. Mama a plecat la 7:30 si s-a apucat de facut curatenie in casa si pridvor. Cand am ajuns a inceput ploaia si a durat vreo ora. Am legat zmeurii, am cules cirese.


Am facut un gratar cu aripi de pui picante si frigarui. Aripile de pui le-am condimentat cu sare, piper, cajun, boia de ardei afumata, dulceata de ardei iuti. Frigaruile le-am facut din dovlecel, ceapa rosie, slanina afumata, ardei gras, ardei kapia, gogosari, condimentate doar cu sare. Am plecat impreuna la 18.

Iunie De sambata de la 12:15. Mama a plecat la 7:30 si a pus rasaduri in gradina: varza si praz. S-au copt visinile. Am cules o jumate de ora si m-am apucat de gratar. Am facut firgarui cu legume si piept de porc. Seara am cules o galeata si inca una aproape plina. Am scos zmeurata din damigeana de 10 litrii si am pus visinile, zaharul si rachiul de fructe. Urmeaza sa pun samburi de caise, doar miezul. Duminica am terminat de cules visinele, doua galeti de 10 litrii si inca vreo 2 Kg. In total 3 galeti de visine de 10 litrii. S-au copt si zameura. am cules vreo jumatate de kilogram. Urmeaza sa fac inghetata de zmeura. Am ajuns cu greu si tarziu la cursa de 13.

Iunie La Sibiu am facut nucata (lichior de nuci). La Poplaca de sambata de la 12:15 cu mama. S-a copt zmeura. Am strans vreo ora jumate si m-am apucat de facut gratarul. Mama a stropit rosiile si crastavetii de mana. Am facut gratar cu ceafa de porc si frigarui de legume. Am taiat rondele si vinete. A cules si mama zmeura. Seara am terminat de cules zmeura, vreo 5 kg. Duminica dimineata am taiat zmeurii uscati, am carat la compostor fanul cosit care nu a incaput data trecuta si am legat tutori la pomisori. Am plecat la 13.